pagevisual_netwerk.JPGDe frequentieveiling van 2012 was een succes voor T-Mobile. We hebben maar liefst 15 nieuwe vergunningen verworven, waarvan de meeste in de 900 en 1800 band. Dit pakket aan vergunningen stelt ons in staat de kwaliteit van ons netwerk nog verder te ontwikkelen. In augustus 2013 starten we met de bouw van 4G, zodat eind van het jaar de eersten van jullie gebruik kunnen maken van 4G. Zes op de tien van onze klanten maakt gebruik van een smartphone. Daarom zorgen wij ervoor dat alle smartphones (dus ook de iPhone 5!) gebruik kunnen gaan maken van ons 4G netwerk.

Wat is 4G eigenlijk?
4G, ook regelmatig LTE genoemd, is de nieuwste – en ja – vierde generatie mobiele netwerk. Dit nieuwste netwerk biedt je supersnel mobiel internet. Browsen op je smartphone of tablet, streamen van je favoriete muziek via Deezer en gamen is tot wel 10 keer sneller dan het huidige mogelijk. Het 4G netwerk is een toevoeging op ons huidige 2G en 3G netwerk. Je kunt dus ook gewoon gebruik blijven maken van mobiel internet via 3G.

4G op 1800 band
Wij hebben voor deze banden gekozen omdat de meeste smartphones – zowel nu in omloop als in de toekomst verwacht – geschikt zijn voor 1800. Dit betekent dat alle smartphones, inclusief de iPhone 5, werken op ons nieuwe 4G netwerk. Dankzij onze grote hoeveelheid 900 band vergunningen, kunnen wij onze dekking binnenshuis en in landelijke gebieden verder verbeteren. Deze combinatie van hoge en lage frequenties is ideaal om voor goed bereik en kwaliteit van netwerk te zorgen. Het netwerk van T-Mobile is nu al ingericht op de 1800 band. We hebben veel masten en antennes op de juiste plekken staan die we relatief eenvoudig kunnen aanpassen om 4G mogelijk te maken.

Beschikbaarheid van 4GLTE_logo.jpg
De bouw van ons 4G netwerk zal in augustus van start gaan. De eerste masten zullen in Amsterdam gebouwd worden, waarna andere grote steden zullen volgen. Onze ambitie is om eind 2014 de meeste van jullie een landelijk dekkend 4G netwerk aan te bieden. We begrijpen dat jullie zeer geïnteresseerd zijn in alle veranderingen voor jullie. Op dit moment kunnen we aangeven, dat 4G alleen beschikbaar zal worden gemaakt bij de nieuwe abonnementen die later dit jaar geïntroduceerd zullen worden. We houden je natuurlijk op de hoogte van alle vorderingen rondom de bouw en de opbouw van de verschillende abonnementen en prijzen.

Grootschalig netwerkplan
We zijn blij met de verworven frequenties. En het goede nieuws is dat we 1/3 minder hebben betaald dan de andere grote providers. Hierdoor kunnen we jou de beste kwaliteit voor de beste prijs blijven bieden. De komende jaren zullen we flinke investeringen in ons huidige netwerk doen. We willen er voor zorgen dat jullie gebruikservaring er op vooruit zal gaan. Daarom zijn er verschillende initiatieven samengebracht in het grootschalige netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’. Een programma waarmee we het netwerk van T-Mobile voortdurend blijven versterken en voorzien van de nieuwste technologieën.

‘Samen Meer Bereiken’ bestaat uit een groot aantal onderdelen. Zo zullen wij onder andere grote investeringen in nieuwe netwerkapparatuur en –architectuur doen om ons 2G en 3G netwerk te vernieuwen. Hiervoor zullen nieuwe antennes bijgeplaatst worden. Ook gaan we nieuwe locatiegerichte technieken testen en zullen we de bestaande capaciteit uitbreiden. De naam van het plan zegt het al, ook jullie spelen een grote rol in dit programma. Jullie input staat namelijk centraal om onze prioriteiten zo goed mogelijk te bepalen. Geef daarom jouw input door via de dekkingskaart of via de vernieuwde NetwerkRadar app.

Elke keer als we nieuws hebben over Samen Meer Bereiken, laten we je dat weten. Hetzelfde geldt voor informatie over nieuwe abonnementen, de toekomstige tarieven en meer exacte en relevante data betreffende de 4G uitrol. Spannende, maar vooral leuke tijden komen er aan. Ben jij ook zo enthousiast over onze 4G toekomst?