Vandaag start de pre-sales van de Sony Xperia S bij T-Mobile. De Sony Xperia S is het eerste volledig Sony branded toestel. Tijd voor een review! De Sony Xperia S is verkrijgbaar in twee kleuren; wit en zwart. Ik test vandaag de zwarte variant.

Het toestel
Wat gelijk opvalt aan de Sony Xperia S is het mooie scherm. Voor de liefhebbers van technische specificaties: de Sony Xperia heeft een 4.3 inch HD Reality Display met Mobile BRAVIA Engine. Dit zorgt ervoor dat het scherm van hoge kwaliteit is en scherpe beelden levert. Met de 12 HD MP camera met flits aan de achterkant maak je super snel een foto met je fotoknop. Ook als hij nog gelocked staat!

Ook is de Sony Xperia S snel, er zit een 1.5 GHz dual core processor in en dat merk je als je door bijvoorbeeld je foto's scrollt: alles gaat lekker snel.

Het toestel heeft een recht design aan de voorkant. De achterkant is licht bol. Ook de transparante, notificatiebalk onderin ziet er mooi uit. Hierboven zitten drie touchscreen knoppen. Omdat het toestel licht van gewicht is ligt het makkelijk in je hand.

Aan de zijkant vind je een mini USB-poort die je gebruikt voor het opladen van het toestel. Het klepje dat hiervoor zit gaat wel wat stug open en dicht. Zeker omdat je dit klepje in de toekomst nogal vaak open en dicht zal doen is dit niet heel handig. Wel handig is de Quick Charger: met 10 minuten opladen kun je weer 1 uur bellen! 

Een leuk weetje: de achterkant van de Sony Xperia S is voorzien van een anti-stain-coating, dat zorgt ervoor dat vuil zich niet hecht. Vlekken zijn dus makkelijk te verwijderen als je er overheen wrijft (en dat komt bij de witte variant dus zeker van pas!)

Android
De Sony Xperia S draait op Google Android versie 2.3 (Gingerbread), maar het is straks ook mogelijk te upgraden naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Voor Android gebruikers makkelijk om mee te werken, maar ook als je onbekend bent met Android is het toestel makkelijk te leren, het werkt vrij natuurlijk.

SmartTags
Bij het toestel krijg je twee NFC chips meegeleverd. Hierin kun je allerlei instellingen voorprogrammeren die actief worden zodra je je toestel erop legt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de instellingen voor je auto: blue tooth aan voor je muziek en bellen, wifi uit, start spelen van geselecteerde tracklist, etc… Daarnaast is je toestel ready wanneer ze ‘betalen met je telefoon’ introduceren.

Conclusie
In vergelijking met de vorige Sony toestellen is de Sony Xperia S een waardig volwassen vervolg. Met het strakke design, de goede camera en het mooie scherm is de telefoon zeker een aanrader! En voor gadgetfreaks zijn de SmartTags zeker een leuke gadget om de mogelijkheden tot het uiterste te proberen!

Bekijk onze speciale site voor meer info en ontvang (in de pre-sales periode) een gratis de Sony Wireless Headset Pro t.w.v. €129,95! In de eerste weken is de witte variant exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile, dus heb je die op het oog? Ga dan gauw naar onze speciale Sony Xperia S site!