Het is zomer, vakantieperiode. Sommige mensen blijven thuis, maar veel Nederlanders stappen de auto in en rijden bijvoorbeeld lekker naar Frankrijk. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, is er niets fijner dan op een terrasje neer te strijken in dat oh zo pittoreske dorpje.. Maar dan…je bekijkt de menukaart en je realiseert je dat je Frans niet meer is wat het geweest is. Wat nu? Zomaar een Escalope de veau aux échalottes bestellen is wel gedurfd maar ook lekker?

Om je te helpen, hebben wij voor dit soort situaties een handige gratis app ontwikkeld: Wordshot! Met de Wordshot app kun je op vakantie alles in een handomdraai vertalen. Dan weet je tenminste zeker dat je een kalfslapje met sjalotten bestelt… 

Je kunt deze app op twee manieren gebruiken:
- Live modus: Real time vertaling van losse woorden, doordat de tekst die je met de camera registreert direct in beeld wordt vertaald.
- Foto modus: De foto modus is bedoeld voor hele teksten. Je maakt een foto van de tekst, bijvoorbeeld de menukaart, en deze wordt voor je vertaald. En de app kan het ook nog aan je voorlezen. Dat is pas echt vakantie!

Wordshot is gratis te downloaden in de Android Market en de iTunes Store. En speciaal voor jullie trouwe T-Mobile klanten, zijn de Franse en Engelse taalpakketten gratis. Maar ga je deze zomer op vakantie naar Griekenland of Spanje? Geen probleem. Naast de gratis Franse en Engelse taalpakketten zijn de volgende taalpakketten te koop voor €1,59: Duits, Grieks, Spaans, Hongaars, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch en Turks.

Kun je niet meer wachten tot je op dat zonnige terras zit en met behulp van Wordshot zonder moeite de Franse kaart kunt lezen? Download de app dan nu alvast. Ben je al in het buitenland, maar wil je wel de app downloaden? Zorg dan dat je eerst een Travel & Surf dag- of weekpas koopt om onverwachte kosten achteraf te voorkomen bij thuiskomst. Over het dataverbruik van de app zelf, hoef je je geen zorgen te maken. Deze app verbruikt namelijk geen data als je ‘m eenmaal hebt geïnstalleerd. Dan rest ons nu alleen nog het volgende te zeggen: Bonnes vacances, unas buenas vacaciones of te wel ‘fijne vakantie!’

Handige links: