Update 26 april 2012: dit blog is niet meer actueel. Kijk voor actuele informatie op het blog over de nieuwe PrePaid bundels.

De afgelopen weken kregen we via Webcare vragen binnen over BlackBerry PrePaid. Want hoe werkt dat nou precies met het onbeperkt internet en die € 2,50 voor BlackBerry diensten? Tijd om dit wat inzichtelijker te maken zodat je straks zonder zorgen aan de slag kunt met je BlackBerry toestel!

Allereerst is het belangrijk dat je bij je BlackBerry een speciale Blackberry PrePaid simkaart koopt. Deze zit al bij een BlackBerry PrePaid toestelpakket.

Wat houdt onbeperkt internet bij BlackBerry in?
Als je kiest voor onbeperkt internet op je BlackBerry PrePaid dan werkt dat als volgt: zo gauw je besluit te starten met internetten dan rekenen we €2,- per MB voor het gebruik van internet en e-mail. Dus voor elke MB die je gebruikt gaat er €2,- van je PrePaid tegoed af. Dit loopt op tot €10,- en dus nooit hoger!

Maar, het BlackBerry internet loopt altijd per kalendermaand. Dat betekent dus van de eerste van de maand tot en met de laatste dag van de maand. Als je besluit om op 23 januari te starten met internetten dan loopt je internetmaand tot en met 31 januari. Het kan zijn dat je dan maar €4,- gebruikt, in dat geval gaat alleen dat bedrag van je tegoed.

Op 1 februari begin je dus weer opnieuw met de nieuwe internetmaand en dan gaat er €2,- per gebruikte MB vanaf totdat je €10,- verbruikt hebt. Hierna kan je tot en met 29 februari gratis onbeperkt doorgaan met internet.

TIP: start met internetten op je BlackBerry op de eerste van de maand, zo maak je optimaal gebruik van je onbeperkte internetmaand!

Waar betaal ik de €2,50 voor?
Als je gebruik wilt maken van BlackBerry Services zoals e-mail, Ping en het downloaden van apps in BlackBerry Appworld dan betaal je daar €2,50 voor. Dit activeer je door elke maand ‘BLACKBERRY’ naar 4000 te sms’en. De BlackBerry Services lopen niet gelijk met je onbeperkt internet abonnement; van BlackBerry Services kun je 30 dagen gebruik maken vanaf het moment dat je sms’t. Op je laatste dag van deze periode krijg je een sms dat je de volgende dag weer BLACKBERRY naar 4000 moet sms'en om weer gebruik te kunnen maken van de dienst. Doe dit niet eerder dan dit moment want dan stop je het! Heb je dit toch perongeluk gedaan, neem dan contact op met onze online kanalen (TwitterFacebook, Forum) of bel naar de klantenservice. 

TIP: Tot en met 4 maart 2012 kan je met een nieuwe BlackBerry PrePaid simkaart de eerste drie maanden gratis gebruik maken van BlackBerry Services bij T-Mobile. Dit activeer je voor 3 maanden door je simkaart in je telefoon te doen en een eerste keer iemand te bellen (1244 is een gratis nummer van ons). Zo gauw deze periode is afgelopen, krijg je van ons een sms met deze melding. Hierna sms je ‘BLACKBERRY’ naar 4000 om het weer te activeren, vanaf dat moment betaal je €2,50. Sms in de gratis maanden niet naar 4000, dan schakel je deze gift uit! 

Als laatste tip die ik je kan geven is het belangrijk dat je altijd genoeg PrePaid tegoed op je BlackBerry hebt staan (minimaal €1,-). Zo gauw het internet namelijk niet afgeschreven kan worden dan heb je geen toegang meer totdat je weer tegoed hebt. Zo gauw je je telefoon opwaardeert met €10,- dan krijg je de volgende maand 300 sms’jes gratis.

Op dit moment zijn we bezig om te kijken of we het BlackBerry PrePaid systeem makkelijker kunnen maken, zo gauw hier meer over bekend is dan volgt die info natuurlijk snel! Ik wens je heel veel plezier met je BlackBerry en mocht er nog iets onduidelijk zijn, stel je vraag dan op ons Facebook Plein, het T-Mobile Forum of ons Twitter kanaal!