Groen. MVO. Milieu. Duurzaam. Allemaal termen die je vandaag de dag vaker en vaker ziet terugkomen. Zo ook bij ons. In maart  behaalde we al als eerste telecomaanbieder in Nederland het ISO 14001 certificaat. Dit certificaat richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Het behalen van dit certificaat is dan ook een belangrijke mijlpaal in het MVO-beleid van T-Mobile. 

We gebruiken 100% groene energie (stroom en gas), versturen facturen digitaal en laten oude mobieltjes op verantwoorde wijze recyclen. Onder andere deze initiatieven hebben ertoe geleid dat we er in geslaagd zijn om dit belangrijke milieucertificaat te behalen vorig jaar. Maar ook op het gebied van netwerk zijn we erg milieubewust bezig.

Zo hebben we in 2010 ongeveer 21 miljoen Kwh minder aan energie verbruikt dan in 2009. Omgerekend is dat een besparing van ongeveer 20% ten opzichte van vorig jaar. Dit succes is bereikt door onder andere apparatuur te optimaliseren en de oude apparatuur te vervangen voor nieuwe geavanceerde versies. Daarnaast zijn er lichtsensors geplaatst in de T-Mobile Shops (personeelskamers, voorraadruimtes, e.d.) en wordt er op een slimme en geavanceerde manier gebruik gemaakt van de buitenlucht voor koeling van de schakelcentrales en nog veel meer. Binnenkort worden er bijvoorbeeld ook nog eens 4.000 slimme meters geïnstalleerd in alle T-Mobile winkels en bij de antenne-opstelpunten in het netwerk om het energieverbruik nóg beter te kunnen bewaken en te beheersen. Op die manier kunnen we goed in de gaten hoe en waar we het energieverbruik kunnen reduceren en/of aanpassen naar de situatie. 

Voor het in stand houden van het groene netwerk zorgt onze afdeling Technology er al jaren voor dat we groene energie gebruiken op onze antennelocaties, in T-Mobile Shops en kantoorpanden waar dat mogelijk is. Onze energieleverancier, Greenchoice, is de enige die 100% groene energie verkoopt uit de ruim 70 windmolens en meer dan 50 biovergistingsinstallaties in Nederland. De helft van deze groene energie komt uit Nederland en de rest, veelal energie uit waterkracht en biomassa, importeert Greenchoice uit het buitenland. Kortom, in ons netwerk, op de kantoren, callcenters en alle T-Shops werken we continu aan het verbeteren van onze prestaties op het gebied van milieu.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan. Breng dan bijvoorbeeld je oude mobieltjes naar een van de T-Mobile winkels voor recycling.